Show MenuHide Menu

Nu kommer varmen, hvad så?

juli 7, 2014

Det spørgsmål er måske mere lige til, end det modsatte spørgsmål. Nu er sommeren efterhånden ved at være landet her i landet, og derfor er radiatorerne i de danske hjem, formentlig også skruet længere ned, end tilfældet var for et halvt år siden.

De danske fjernvarmeværker kan givetvis også nu mærke, at vi danskere bruger mindre varme – og det giver faktisk rigtig god mening. Det er klart, at det må være lettere for værkerne at regulere her om sommeren, hvor de kan se et stødt faldende forbrug. Det værende i modsætning til om vinteren. Her kan man sagtens forestille sig, at man fra den ene dag til den anden, måske endda halve dage, kan forestille sig, at varmeforbruget pludselig kan eksplodere, og derfor sætte ekstra krav til fjernvarmeværkerne.

Ikke desto mindre, kan jeg kun forestille mig, at fjernvarmeværkerne er bedre til at foretage sine prognoser, end de mange private hjem, som har deres egne oliefyr eller lignende, som alt andet lige, må opleve større udsving, og dermed større spild i transformationen fra sommertemperatur til vintertemperatur.

537398_54853311